De naam: Boerefijn

De naam Boerefijn wordt op meerdere manieren gebruikt. Hieronder leest u over de 3 verschillende zaken waarvoor de naam Boerefijn staat.

Boerefijn is een familienaam.

De familie Boerefijn kwam oorspronkelijk uit het westen. Vanwege de oorlog moest Arie Boerefijn onderduiken in het oosten gelegen dorp Aalten. Na de oorlog trouwde Arie met de boerendochter van de boerderij waar hij zat ondergedoken en is hij in Aalten gebleven. Hier ging hij aan de slag als schilder. Arie kreeg vijf dochters en één zoon (Pieter Boerefijn). Zijn zoon ging later ook aan de slag als schilder en kreeg samen met Willy Kuiperij een dochter en een zoon (Emiel Boerefijn).


Op de foto: Arie Boerefijn


Boerefijn is een bedrijfsnaam.

De kleinzoon van Arie Boerefijn (Emiel Boerefijn) begon in 2012 een bedrijf voor de reparaties van computers en wilde dit vernoemen naar zijn achternaam. Vanwege problemen met het registreren van een familienaam bij de Kamer van Koophandel mocht Boerefijn niet geregistreerd worden en ging Emiel akkoord met de bedrijfsnaam E. Boerefijn. In 2015 is deze bedrijfsnaam veranderd naar Boerefijn Technology, vanwege de toekomstige technologische richting van het bedrijf.
Boerefijn is merknaam.

Vanwege de groei van het bedrijf Boerefijn Technology is ervoor gekozen om eigen producten te gaan produceren. Deze producten bestaan uit hoogwaardige desktop computers en zijn gebundeld onder de merknaam Boerefijn. Emiel Boerefijn is altijd nog trots op de oorsprong van zijn achternaam en wil deze dan ook behouden in zowel een merk als bedrijfsnaam.
Wilt u meer weten over de producten van Boerefijn Technology? Kijk dan op http://www.boerefijn.org/producten voor het complete assortiment of bel met +617886872 voor persoonlijk contact met Emiel Boerefijn.