Heeft uw iMac problemen?

Is hij ontzettend langzaam, start hij niet meer op of geeft hij geen beeld meer? Tijd voor iMac reparatie!

Wacht niet langer en laat uw iMac bij ons nakijken.

Wij voeren al vele jaren reparaties uit op verschillende soorten iMacs, waarbij we de meest uiteenlopende reparaties hebben gehad.

Waar de meeste computerwinkels zeggen dat deze reparaties te moeilijk zijn, zien wij het juist als een uitdaging.

Bekijk hieronder de meest voorkomende problemen en de gemiddelde prijzen van reparaties die wij uitvoeren.

Zodra u heeft besloten of reparatie iets voor u is, kan u uw iMac aanmelden voor reparatie.

Veelvoorkomende problemen met iMac computers van Apple

Eén van de problemen die vaak voorkomt bij een Apple iMac is het ontzettend traag worden van de computer.

U start de computer op en wacht tot het grijze Apple logootje in beeld komt. Vervolgens merkt u dat het steeds langer duurt voordat hij het laadbalkje wat erbij hoort vol krijgt.

Daarna komt het inlogmenu en na het inloggen ziet u het bekende draaiende gekleurde logo, waar u ontzettend lang op moet wachten.

Als uw iMac ontzettend traag begint te worden, dan is dat meestal een indicatie van dat de harde schijf het begint te begeven.

De harde schijf heeft jaren lang op 7200 of 5400 toeren per minuut gedraaid. En dat zorgt voor slijtage op de harde schijf, waardoor hij steeds meer problemen begint te veroorzaken.

Dit begint met het steeds trager worden van de iMac en eindigt uiteindelijk vaak in een gehele iMac computer crash.

Uiteraard zijn er ook nog andere oorzaken waardoor uw iMac langzamer kan worden, maar als uw iMac ouder is dan 6 jaar, dan is de kans groot dat dit de oorzaak is.

Als uw iMac strepen op het beeldscherm laat zien, is de kans groot dat er een probleem is met uw videokaart. Echter kan ook het beeldscherm een defect vertonen of kan uw iMac vol zitten met stof, waardoor de componenten (zoals de videokaart) veel te warm worden.

Als uw iMac helemaal geen beeld geeft, kan uiteraard het beeldscherm defect zijn gegaan.

Dit is echter lang niet altijd het geval. Het kan namelijk ook zo zijn dat de stroomtoevoer richting het beeldscherm defect is gegaan.

Een reparatie die een stuk goedkoper is dan het vervangen van het beeldscherm.

In zo’n geval is de kans groot dat de voeding van uw iMac doorgebrand is en vervangen moet worden. Een iMac die helemaal niets meer doet, kan dus vaak nog wel gerepareerd worden.

Ook kan het zijn dat het RAM geheugen defect is of dat er een kabel van de stroomtoevoer defect is gegaan. In alle opties is het noodzakelijk om langs te komen met uw iMac.

iMac reparatie voorbeelden die wij hebben uitgevoerd

Hieronder ziet u in willekeurige volgorde enkele reparaties die wij hebben uitgevoerd aan verschillende type iMacs.

Bekijk hieronder welk type Apple iMac u heeft

Vergelijk uw eigen iMac met de voorbeelden hieronder, zodat u weet welk model het is. Als u vervolgens uw iMac voor reparatie aanmeldt kan u precies aangeven welk type het is.

iMac 2021

iMac 2012-2020

iMac 2010-2011

iMac 2007-2009

iMac 2005-2006

iMac 2004

iMac 2002-2003

iMac 1998-2001

Mocht u nog nieuwsgieriger zijn welk exacte type iMac u heeft inclusief specificaties, dan kan u hierachter komen door aan de onderkant van de voet te kijken waar de iMac op rust. Hierop staat een code die vaak begint met een A en nog ééntje die begint met EMC. Als u ons deze code geeft, kunnen wij uitzoeken welk specifieke type iMac u heeft. Uiteraard kan u het ook volledig aan ons over laten en meteen uw iMac ter reparatie aanbieden door hier te klikken.

Heeft u iMac problemen waardoor u er niet meer langer mee kan werken?

Wacht dan niet langer! Niets is vervelender dan als uw iMac niet meer opstart en u niet verder kan met uw werk. Daarnaast is er ook nog de kans dat u uw data kwijt bent, waardoor er veel werk verloren kan zijn gegaan.

Uit ervaring weten wij dat veel “Apple resellers” uw computer al gauw afschrijven als ‘vintage’ en daarmee letterlijk uw probleem negeren.

Ook worden er geen mogelijkheden gegeven wat betreft het herstellen van de data, waardoor u met de handen in uw haren zit.

Gelukkig is dit niet het einde van uw toestel. En ook niet het einde van uw data.

Wij herstellen namelijk iMacs, Macbooks en Mac Pro’s. Hierbij herstellen wij ook oudere modellen, waaronder bijvoorbeeld Macbooks uit 2010 en iMacs van 2009 en 2012.

Vaak zijn oudere modellen namelijk nog zeker de moeite waard. En mochten wij denken dat uw computer niet meer de moeite waard is, dan zeggen we dat ook gewoon.

Want zelfs dan is er ook nog de mogelijkheid om enkel uw data te herstellen. Wat vaak al een hele opluchting op zichzelf is.

Want ook wij begrijpen dat uw foto’s en bestanden belangrijk voor u zijn. En dat het belangrijk is dat u deze zo snel mogelijk terug krijgt.

Heeft u dus een defecte Macbook, iMac of Mac pro?

En wilt u hiervan de data terug hebben en / of uw toestel laten repareren?

Neem dan vandaag nog even contact met ons op via reparatie@boerefijn.org, dan beginnen we er zo snel mogelijk aan.